Pályázat

Esküvő

Az esküvőket kitüntetett figyelem övezi csárdáinkban.

Aligha létezik megtisztelőbb felkérés számunkra, mint a lakodalmak megszervezése. Célunk túlmutat azon, hogy mindenki jól lakjon és jól mulasson. Küldetésünknek tekintjük, hogy a nálunk tartott esküvők valóban életre szóló emlékekké váljanak.
A szervezés első lépéseként megismerjük az ifjú pár vágyait, majd az előkészületek során azon dolgozunk, hogy a Nagy Nap még attól is szebb legyen, mint amilyet megálmodtak. Mi soha sem sablonokat ajánlunk, erősségünk a különlegességekben rejlik.

 

  • esküvői szolgáltatások 1egyházi esküvő, illetve polgári szertartás teljes körű megszervezése és lebonyolítása
  • esküvői vacsora vagy ebéd menüjének összeállítása italokkal együtt
  • dekorosok ajánlása
  • székszoknya bérlése
  • menükártya, ültető kártya és ülésrend készítése
  • fotós, videós ajánlása
  • zenekarok széleskörű választéka
  • taxi szolgálat, sofőrszolgálat ajánlása
  • többfordulós busztranszfer
  • szállás biztosítása a saját és környező szálláshelyeken
  • torta és aprósütemény rendelés/készítés
  • tűzijáték
  • csokoládé szökőkút
  • fagylalt kavalkád jégszoborban

és minden egyéb, amit Önök elképzeltek és szeretnének, mi megvalósítjuk!

esküvői szolgáltatások 2

esküvői menük 1

Menü 1.) – felszolgált vacsora 

• Újházi tyúkhúsleves (választás szerint filézve vagy csontosan) - Levesbetét lúdgégetészta, finommetélt, eperlevél (választás szerint)
• Borjúpaprikás galuskával vagy birkapörkölt sós burgonyával
• Vegyes saláta: uborka és paradicsomsaláta
• Bőségtál a sógoroknak:
Tepsiben sült libamáj
Csirkecomb és mell zsemlés-gombás töltelékkel
Borjú bécsi szelet vagy sertésszűz rántva
párolt rizs, sült zöldségek, fűszeres sült burgonya
• Éjfél után büféasztalról: Székelyföldi mini töltött káposzta kapros tejföllel
+ a sültek újratálalása

Menü 2.) – felszolgált vacsora    

esküvői menük 2

• Mizsei lakodalmas leves sertésből vagy szárnyasból (tárkonyosan vagy kaprosan)
• Vörösboros marhapörkölt galuskával és sós burgonyával
• Idény vegyes saláta
• Menyegzői sültes tál:
Kofapecsenye (fokhagymás tejben pácolt sertés szűzből)
Csirkemell kolozsvári szalonnába göngyölve
Tengeri halfilé Orly módon
Rántott gombafejek
petrezselymes burgonya, sült burgonya, rizi-bizi
tartármártás
• Éjfél után büféasztalról: rántott csirke combja, melle, szárnya
+ a sültek újratálalása

Menü 3.) – felszolgált vacsora   

• Marhahúsból készült gyöngyöző húsleves eperlevéllel, benne főtt zöldségekkel
• Kakaspörkölt csuszatésztával vagy borókás vaddisznópörkölt sós burgonyával
• Házias tanyasaláta
• Örömszülők lakodalmas tálja:
Rántott kacsamáj
Fűszeres flekken
Jércemell párizsiasan
vajban párolt zöldségek és gomba
sült burgonya, párolt rizs, petrezselymes burgonya
• Éjfél után büféasztalról: disznótoros (rizses májas-hurka, zsemlés véres hurka, fokhagymás-köményes kolbász) párolt káposzta, magyaros tört burgonya
+ a sültek újratálalása

Menü 4.) A levest és a pörköltet felszolgáljuk, a sülteket büféasztalról kínáljuk.

• Újházi fácánleves (filézve) - Levesbetét: lúdgégetészta, finommetélt, eperlevél – kívánság szerint
• Borjúpörkölt sós burgonyával és galuskával
• Idény vegyes saláta
• Sültek büféasztalról:esküvői menük 3
Mizsei töltött pecsenyekacsa egészben sütve   (májas-zsemlés töltelék)
Rántott sertésszelet
Sajttal töltött pulykamell párizsiasan
Rántott gombafejek
párolt rizs, sült burgonya, hagymás-szalonnás sült káposzta
tartármártás
• Éjfél után büféasztalról: Székelyföldi mini töltött káposzta
+ a sültek újratálalása

Menü 5.) – ültetett, büféasztalos vacsora látványkonyhával

• Levesek:
Filézett csirkebecsinált leves idény zöldségekkel
Gyümölcs krémlevesek (idény gyümölcsökből)
• Főételek:
Gemenci szarvas pörkölt nagymama galuskájával
Grill kocsin vagy grill-lapon készítjük a roston sült húsokat:
Joghurtban érlelt jércemell
Mustáros sertéstarja
Rozmaringos olajban pácolt szürkemarha hátszín
Mini hamburger
Köretek: grillezett zöldségek, Pékné burgonya
• Salátabár: Friss saláták dresszingekkel, öntetekkel
• Éjfél után büféasztalról:Különleges sajtok és idény gyümölcsök kóstolója
+ a sültek újratálalása

Menü 6.) – ültetett, büféasztalos vacsora 

• Hideg ételek:esküvői menük 4
Libamáj-terrine vitaminsalátával
Halízelítők (lazacrózsa, zöldséges pisztráng)
Jércemell rakottas
Kolbászhússal töltött sertés szűz hálóban sütve
Almás, majonézes kukoricasaláta
Tépett, friss saláta olívabogyóval
• Levesek csészében:
Gyöngytyúk esszencia zöldségözönnel, csigatésztával
Párlatával ízesített gyümölcskrémleves
• Meleg ételek:
Úrigombás vadragu burgonyafánkkal
Tokaji hétszőlővel bolondított jércemellérmék zöldséges masnitésztával
Kemencében sült borjúcsülök hús Jóasszony módra
(szalonnás, gombás, gyöngyhagymás) fűszeres sült burgonyával
Vörösboros marhapörkölt kapros túrós galuskával
Vegetáriánusok kedvence (sült és bundázott zöldségek finom zöldfűszerekkel)
• Saláták:
Friss kevert saláta joghurtos öntettel
Jeges kovászos uborka
• Sütemények:
Bourbon vaníliapuding idény gyümölcs concassé-val
Somlói labdák Cherry-s csokoládémártással
Vegyes, apró cukrászsütemények
• Gyümölcskóstoló
• Sajtfalatok
• Lenmagvas zsemle, Korland kenyér, Kemencében sült házi kenyér
• Éjfél után: Székelyföldi mini töltött káposzta kapros tejföllel
+ a sültek újratálalása

Menü 7.) A levest felszolgáljuk, a pörköltet és a sülteket büféasztalról kínáljuk.

• Leves:esküvői menük 6
Filézett Újházi tyúkhúsleves lúdgége tésztával tálban (felszolgálva)
• Büféasztalról kínált ételek:
Gombás sertéspaprikás juhtúrós laskatésztával
Szentmiklósi birkapörkölt köményes burgonyával
Pecsenye kacsa májas töltelékkel, almás káposztával
Sertésérmék magvas prézliben, sült burgonyával
Feta sajttal töltött jércemell kolozsvári szalonnába göngyölve zöldséges rizzsel
Gombafejek tojásos bundában
Tartármártás
• Saláták:
Házi csalamádé
Friss saláta öntetekkel, dresszingekkel
• Éjfél után büféasztalról:
Sült csirke és rántott csirke salátával (pl. majonézes burgonyasalátával)
+ a sültek újratálalása

A fenti menükön kívül szívesen elkészítünk egyéb ételeket is igényüknek megfelelően. Vegetáriánus, laktózmentes, gluténmentes menükkel is rendelkezésre állunk!

latvanykonyha 1 Az érkező násznépet a csárda udvarán látványkonyha várja. Szakácsaink a vendégek előtt bográcsban szabad tűzön készre főzik a gulyáslevest vagy a pörköltet, és nyárson forgatják a töltött csirkét vagy malacot. Grill-kocsin, faparázson készülnek a rostonsültek. A látványkonyha ízletes ételei is az ünnepi asztalra kerülnek.

menyasszonyrablasCsikósaink meghajtják a ménest, majd egy óvatlan pillanatban hintóval elrabolják a menyasszonyt. A vőlegény a rablók után lovagol (vagy sétál a násznéppel együtt) a tribünhöz, itt találkozik az ifjú pár. Ezt követően a vőlegény megpróbálja kiváltani az elrabolt menyasszonyt. A vőlegény feladata az  üveg leverése karikás ostorral.

esküvő - üvegleverés

 
 

Ez a weboldal sütiket használ. Ennek részleteiről bővebben olvashat ide kattintva >>> Bővebb információ

A sütik (cookie) lényegében veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépére annak érdekében, hogy javítsa a felhasználói élményt az Ön számára. Segítségével információkat kapunk arról, hogyan használják látogatóink weboldalunkat, milyen hirdetések érdekelhetik őket. A sütiket böngészőjének beállításában tilthatja le.

Bezárom