MÁRTON NAPI LIBAÉTELEK AZ ÖREG TANYACSÁRDÁBAN
2024. november 9-11. (szombat-vasárnap-hétfő)
A Márton-napi lúdfogyasztás megújuló hagyomány hazánkban, de hogy ez a szokás tovább fennmaradjon, liba-ételeket kínálunk vendégeinknek ezekben a napokban. Márton napkor libát eszünk és mellé új borokat kóstolunk, hiszen a népszokás szerint ezután jön a 40 napos böjt, most lehet egy jóízűt lakmározni még.
Kedvcsinálónak:
Előétel:
Hideg libakóstoló (libatepertő, házi libasajt, házi libakolbász) fűszeres burgonyával és hozzáillő zöldségekkel
Levesek:
Gyömbéres libahúsleves maceszgombóccal
Tárkonyos libabecsinált leves
Főételek:
Libamájszeletek rántva, sült burgonyával, birskompóttal
Kemencés libamáj ropogósra sütött hagymakarikákkal, sült burgonyával
Kemencés libamell és alsócombok fűszeres burgonyával és párolt káposztával
Enyhén füstölt libacomb (alsócombok) sóletbabbal, tojással
Pecsenye libacomb hagymás tört burgonyával, párolt káposztával
Libazúzapörkölt árpakásával
Ludaskása
Libalakoma (2 személyre):
– Kemencében sült fél liba
– Két szelet rántott libamáj
– Zöldséges árpakása
– Párolt káposzta
– Kemencés burgonya
– Mézes-narancsos birskompót
Desszertek:
Aranygaluska vaníliamártással
Lúdlábszelet
Gesztenyepüré tejszínhabbal
Látogasson el hozzánk! Várjuk szeretettel!
Asztalfoglalás:
Tel: +36 76 356 010
E-mail: tanyacsarda@tanyacsarda.hu
Ez a weboldal sütiket használ. Ennek részleteiről bővebben olvashat ide kattintva >>> Bővebb információ
A sütik (cookie) lényegében veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépére annak érdekében, hogy javítsa a felhasználói élményt az Ön számára. Segítségével információkat kapunk arról, hogyan használják látogatóink weboldalunkat, milyen hirdetések érdekelhetik őket. A sütiket böngészőjének beállításában tilthatja le.