Pályázat

SOBRI Halnapok az Öreg Tanyacsárdában Okt. 19-20.

21:00

2024-10-19

To

2024-10-20

SOBRI HALNAPOK AZ ÖREG TANYACSÁRDÁBAN
2024. október 19-20. (szombat-vasárnap)

A „Sobri-féle” halászlé már fogalommá vált. Ezekben a napokban e jellegzetes íz mellett még számos hal-ételspecialitást kóstolhatnak a vendégek. A halnapok ételkínálatát, az ételspecialitásokat halétlapon szerepeltetjük, melyet kifejezetten erre az eseményre készítünk el.

Sobri Józsi bácsival évtizedekig együtt főztük a halászlevet és a mai napig az ő receptjét követjük.
A Sobri halászlé titka a ponty, ami soha nem iszapos ízű, a nagybaracskai fűszerpaprika, egy adag humor és csipetnyi kópéság… Józsi bácsi már sajnos nincs közöttünk, de vendégszeretetét és főztjének jellegzetes ízét igyekszünk felidézni erre a hétvégére.

Jöjjön el Ön is és kóstolja meg a finom halételeket!

 Étlapajánlatunkból szemezgetve:

Halelőétel:
Ropogós haltepertő friss zöldségekkel, makói lilahagymagyűrűvel, csípős paprikakrémmel

Hallevek:
„SOBRI” hallé (pontypatkóval) házi gyufatésztával
Filézett vegyes hallé (harcsa, ponty) házi gyufatésztával
Filézett harcsahallé házi gyufatésztával
Halbelsőség (20 dkg)

Halételek:
Pontypatkó rántva, karika sült burgonyával, tartármártással
Pontyszeletek roston paradicsomos, juhtúrós laskatésztával
Bőrén sült fogasfilé bulgurral, sült céklával, fehér spárgamártással
Szürkeharcsa-java sült paprikamártással, vajas laskagombával, burgonyapürével
Tejfölös harcsafilé szalonnás burgonyával
Lazacsteak hollandi mártással, ananásszal és batátahasábokkal

Egészben sült halak:
Süllő roston, egészben sütve petrezselymes burgonyával és tartármártással
Kecsege roston, egészben sütve vajas zöldségekkel és sült burgonyával
Pisztráng roston, egészben sütve sült burgonyával és céklás majonézzel

Kóstoló a vízalattiak világából (2 személyre)
Harcsaszeletek mandulás bundában,
Fogascsíkok sörtésztában,
Kecsege roston egészben sütve,
Pontypatkó rántva,
– Köretek és mártások: vajas zöldségek, sült burgonya,
petrezselymes burgonya, hollandi mártás, almás-céklás majonéz

Tészták, édességek:
Túrós csusza szalonnapörccel
Házi madártej pisztáciafagylalttal
Gesztenyepüré tejszínhabbal

Javasoljuk, hogy foglaljanak asztalt előre, nehogy lemaradjanak róla!
+36 76 356 010
tanyacsarda@tanyacsarda.hu

 
 

Ez a weboldal sütiket használ. Ennek részleteiről bővebben olvashat ide kattintva >>> Bővebb információ

A sütik (cookie) lényegében veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépére annak érdekében, hogy javítsa a felhasználói élményt az Ön számára. Segítségével információkat kapunk arról, hogyan használják látogatóink weboldalunkat, milyen hirdetések érdekelhetik őket. A sütiket böngészőjének beállításában tilthatja le.

Bezárom